Kunst av Cathrine Knudsen

CATHRINE KNUDSEN (1974)
født i Bærum, bor og arbeider i Oslo.

Cathrine Knudsen har i løpet av de siste 18 årene fått en fantastisk respons og posisjon i det norske kunstmarkedet. På utstillingene har publikum stått i kø og mottakelsen av Knudsens verk har vært eventyrlig.

Maleriene kan betraktes som abstrakte tilnærminger til naturens egne prosesser, bevegelser og strukturer. Verkene er preget av naturens fargepalett og former. Stiliserte former av bladverk, fjær, blomster og greiner kjennetegner hennes malerier.

Delikat enkelhet og ro er avgjørende. Oljemaling i flere tykke lag skaper en dybdeeffekt og gir ulike strukturer i overflaten. Maleriene er sammensatte hvor kunstneren skjærer ut former i ulike lag og nyanser, for deretter å hente frem bildene gjennom tilsnitt og fremprovosert slitasje.

«Naturen har sine egne fortellinger. Det er nok den kontinuerlige prosessen av forfall og fornyelse som hele tiden foregår i naturen som inspirerer meg mest. Det er poesi, skjørhet og stillhet. Det som slites ned og bygges opp på samme tid. Lag på lag med naturens egne historier. Markspiste gamle vegger, som barken på et tre; naturens forvitring. Jeg søker etter den slitte patinaen og flere elementer ligger delvis skjult i de forskjellige lagene av oljemaling.»

Knudsen lager også grafikk - både litografier, etsninger og tresnitt. Sistnevnte har hun laget hos Trafo Kunstproduksjon i Asker som er trykkeriet til Magne Furuholmen. Alt dette er også tilgjengelig hos Galleri KA på Skøyen.